Designerul

Monday, April 2, 2007

Povestea lui eRDeeSh

A fost odata, ca de doua ori ar fi fost mult prea mult, intr-un oras, dintr-o anume tara, un tanar printz (hai sa ii spunem Sebi, dece nu).
Sebi, cu ceva timp inainte de-as schimba castelul, se duse la curtea imparatului eRDeeSh. Dupa o coada cum numai aici, in tara minunata si in povesti mai vezi, ajunse la fereastra uneia dintre ficele imparatului. Fericit din calea afara, tanarul print isi prezinta doleantele, cum ca ar vrea sa isi transfere serviciile marelui imparat eRDeeSh. Tintara copila, ii spunese, printului ca acest lucru se poate rezolva intr-un timp scurt, asa ca pleca fericit la treburile sale.
Trecu o saptamana, pe urma inca una si incetul cu incetul tanarul print crescu, crescu (si nu in kg cum poate unii ar fi crezut, DA? sa fie foarte clar) si regele eRDeeSh uita sa-si mai trimita slujitorii cu serviciile pe care, candva, Sebi le comanda-se la curtea acestuia.
Anii trecura, tanarul print nu mai era asa tanar, se asezase la propriu-i castel, se casatorise cu o frumoasa printesa (of corss), iar rezultatul iubirii imense dintre cei doi a fost un frumos copil (din lipsa de inspiratie momentan ii voi numi, COPIL).
Mai trecura ceva ani, Sebi inbatrani, copilul crescu si el, pana intr-o zi, cand la poarta castelului se auzi un tarait (era soneriacastelului). COPIL, alerga vio la poarta sa vada cine este. Deschise poarta si in poarta zarii un micutz individ.
- Cine esti si ce doresti, piticule, spuse COPIL.
- Sunt trimisul maritului imparat eRDeeSh si am venit sa montez fibra optica pentru internet si coaxialul pentru TV.
COPIL, parea ca nu pricepe ce ii graia piticul. Vorbea aceeas linba cu el si totusi erau cuvinte de care nu auzise, "fibra optica", "internet", "coaxial", "TV". Nedumerit se intoarse catre batranu-i tata si ii spuse.
- Tata, acest pitic sustine ca ar fi trimisul regelui eRDeeSh si foloseste cuvinte pe care eu nu le-am auzit nici odata. Tu stii cine este si ce doreste?
- Atunci, batranul Sebi, fu' napadit de amintiri demult uitate. Isi amintise de ziua in care statu la aceea coada infernala, la zambetul si seninatatea copilei ce ii spuse ca totul se va rezolva in scurt timp, de eRDeeSh.
- Da, COPIL, stiu cine este acest pitic si ce doreste. Pe cand eram tanar ca si tine exista un mijloc de comunicare numit internet, iar fibra optica era canalul de comunicare.
- Acum am inteles, spuse COPIL, e ceva asemanator cu extranet-ul meu, doar ca e ceva mult prea primitiv, noi numai avem nevoie de fibra optica, comunicarea se face prin cipul implantat direct pe cortexul cerebral, iar comunicarea se face prin univers si nu doar pe pamant.
-Dar TV? ce este acela?
-TV-ul, spuse batranul Sebi, e ceva asemanator cu holoproectorul nostru, doar ca era mult, mult mai primitiv si nu era atat de realist . Aveai nevoie de un dispozitiv, numit televizor, o cutie cu diverse chesti, care afisa pe o sticla o imagine animata.
Si atunci COPIL intelese tot ce i-a spus piticu'. Intoarcandu-se la Pitic ii spuse:
- Piticule, dar atunci de ce acuma?
- Acuma, supuse piticul, deoarece in minunata tara asa decurg lucrurile, ori ce, cerere mai intai de toate, trebuie procesata si abia pe urma maritul rege eRDeeSh isi trimite supusii.
- Ei bine, zise COPIL, imi pare rau, comunica-i regelui tau ca nu mai avem nevoie de serviciile oferite de el, a intarziat cu ele aproape 40 de ani, inchizand poarta castelului in fatza piticului.
NOTA: orice asemanare cu realitatea este o pura intamplare, realitatea fiind mult mai dura. Textul aici prezent trebuie tratat ca un pamflet si trebuie tratat ca atare.

1 comment:

Unknown said...

poveste rupta din cruda realitate??!!