Designerul

Sunday, April 22, 2007

22 aprilie - Ziua Pamantului

In 1970, mai mult de 70 milioane de oameni au luat parte la prima celebrare a "Zilei Pamantului". In anul 1990, 200 mil.de oameni din 141 de tari deja au transformat "Ziua Pamantului" intr-o manifestare de amploare din istoria omenirii. La "Ziua Pamantului 2005" populatia din diferite tari ale globului se va alatura cu scopul de a promova un viitor perfect si un mediu sanatos pentru toti copiii planetei.
Reteaua "Ziua Pamantului", de asemenea, include multe tipuri de organizatii cu diferite tipuri de activitati, actiuni de "Ziua Pamantului 2005" cu scopul de a educa populatia si de a favoriza participarea publicului in actiunile ecologice. Aceste actiuni in masa vor ridica nivelul cunostintelor ecologice (de exemplu, alternativa energetica pentru Romania), vor crea conditii pentru schimburi individuale, generale, nationale si internationale.
Treizecisisase de ani in urma, la 22 aprilie, senatorul american Denis Hayes, a initiat o actiune de masa a populatiei pentru plantarea arborilor si curatarea teritoriului. In anul 2000, in aceste activitati au fost implicate 4000 de organizatii nonguvernamentale din 170 de tari ale lumii.
(sursa- Anaconda Foundation Romania)

No comments: