Designerul

Sunday, March 25, 2007

Poloist decedat.

Poloistul Kiss Norbert Lajos a decedat

FRANTA - Sportul şi poloul orădean sunt în doliu, după decesul fulgerător al poloistului Kiss Norbert Lajos. Născut în anul 1982, Kiss (foto) a început să practice poloul la CS Crişul, sub îndrumarea antrenorului Dorin Sava.
În 1996, echipa de juniori III a CS Crişul a devenit campioană naţională, după turneul final, disputat la Cluj-Napoca. Din formaţia respectivă făceau parte Ramiro Georgescu, devenit liderul generaţiei sale, Călin Ţârtea, Kiss Norbert Lajos, Dragoş Ivan, foşti internaţionali de juniori, portarul Balla Beniamin, etc.
Campion cu CS Crişul
Kiss era un junior foarte talentat, un stângaci bine făcut. Era un junior de mare perspectivă. Imediat după câştigarea campionatului naţional la juniori III, în toamna anului 1996, tatăl său a preferat să-l ducă în Ungaria. Astfel a ajuns la clubul Eger, de unde a plecat apoi, ca senior, la o echipă din Franţa”, ne-a declarat antrenorul Dorin Sava.
Conform Agenţiei France Press, jucătorul orădean a decedat vineri seară, după un meci din cadrul campionatului francez. Kiss Norbert Lajos a murit in parcarea din apropierea bazinului în care s-a disputat întâlnirea dintre Cercle des Nageurs de Senlis, formaţia la care era legitimat, şi En Tourcoing, scor 10-12. Norbert marcase cinci goluri şi jucase foarte bine.
Francezii sunt şocaţi
Franklin Lepage, preşedintele clubului Senlis, a declarat: „L-am găsit pe Norbert la scurt timp după ce a murit, chiar lângă maşina sa. Este un şoc pentru toată echipa!”. Poliţia franceză nu a emis nici un comunicat, deoarece nu are strânse încă toate probele de la locul decesului. Lajos a mai evoluat la Crişul Oradea si la Eger (Ungaria). Echipa Senlis se află pe locul V în divizia secundă franceză. La Senlis mai evoluează alţi doi poloişti români, Eugen Georgescu şi Alexandru Lupescu.
„Am primit vestea morţii sale sâmbătă, m-a sunat tatăl său. Mi-a spus că a vorbit cu Norbert imediat după meci, totul era OK. Tatăl său a fost anunţat apoi de incredibilul deces de către oficialii clubului la care a jucat”, a spus antrenorul Dorin Sava. (sursa: bihon.ro)
Ce s-ar mai putea spune? Poate doar atata, a mai plecat unul dintre noi. Nu e primul si din pacate nici ultimul dintre tinerii sportivi care se retrag mult prea devreme din arenele sportive. E pacat, mare pacat, acum un an sau doi un alt coleg era sa pateasca la fel. E vorba de Sisi Bacut, care in timpul unui meci (undeva in strainatate) i s-a facut rau. "Norocul" lui a fost ca echipa adversa avea in "dotare" si un medic (noi ce naiba sa facem cu el). Mai tarziu am aflat ca facuse o hemoragie cerebrala. A urmat o operatie pe creier. Ajutorul si de data asta nu a venit de la Federatia Romana de Natatie ci din partea coechipierilor sai si a prietenilor care au adunat o suma "frumusica" de euroi pentru operatia facuta. El a fost "norocos", insa nu acelas lucru putem spune si despre Norbert.
Frate... sper ca intr-o zi cu totzii, undeva acolo sus o sa avem ocazia sa mai jucam inca un meci de polo. Ramai cu bine.