Designerul

Saturday, January 26, 2008

Filme Americane de proasta calitate

Cine a spus ca americanii nu pot face filme de duzina de proasta calitate?
Am revazut aseara un film pe care il vazuse-m prin 2005, "A Sound of Thunder" (tradus de ai nostri: " Vanatoare Fatala").
La vremea respectiva, vazandu-l pentru prima data, mi s-a parut filmul OK. Acum, revazandu-l am avut timp sa analizez fiecare secventa in parte. Ideea era OK, realizarea lasa de dorit.
Pentru cei care nu au vazut filmul, pe scurt filmul, trateaza ideea de time safarii, intr-o America care in mod cat se poate de normal, detine tehnologia calatoriri in timp. Lucrurile se complica cand, niste neni plecati in excursie de inpuscat dinozauri, calca pe un fluture, dand in felul aceste toata evolutia planetei peste cap, afectand in felul aceste viitorul. La fiecare "unda de timp" (modificarile veneau in valuri (efectul pietrei aruncate in apa)), viitorul se schimba din ce in ce mai mult.
Pana aici totul OK...
Lasand la oparte efectele vizuale si fundalul generat pe calculator, nu reuseam sa pricep un lucru. Toate vietuitoarele noi aparute in urma modificarilor, vroiau sa il pape pe om, un om avansat din punct de vedere tehnologic, insa de data asta pe cale de disparitie. Daca tot ce misca prin preistoric avea un singur scop, cel de al papa pe domnul om ala mic, murdar si primitiv, cum dumnezeului a reusit sa supravietuiasca si sa evoluieze pana la nivelul inventarii masinii timpului?
E linistitor totusi faptul, ca ultimul om de pe planeta (american evident), va reusi sa salvaze viitorul, planeta si intreaga omenire.

Cred ca nu sunt singurul care a remarcat faptul ca toti virusi, extraterestri, monstri, meteoriti si mai stiu eu ce, afecteaza si pleaca din America. In marea majoritatea cazurilor omenirea este salvatata in ultima clipa de cine credeti voi? NORMAL tot de un American. Asa ca, oameni buni, cei care isi faceau griji legate de sfarsitul lumii prin 2012 sau 2036, stati linistiti, pe noi romanii nu ne va afecta. Meteoritii, virusii si extraterestrii au madria lor. Cand toti incearca sa fuga din tara asta ce v-ar face sa credeti ca tocmai astea ar vrea sa vina aici.
Nu va faceti griji nici de provizii. Americanii vor rezolva ca prin minune in ultima secunda, cand nici nu te gandesti si mai ales cum nu te gandesti in maxim 2 ore ca pe urma se termina filmul.

P.S. - Urmeaza sa vad un SF-u productia Bollywood, cu extraterestri cantand pe luna sau mutanti oprindu-se din cucerirea planetei si incepand sa danseze si sa cante.

No comments: