Designerul

Monday, December 10, 2007

Blogari Oradeni pentru un oras mai curat

Am constatat ca in ultima perioada colegii mei blogari, la fel ca si mine de altfel, am declansat o adevarata vanatoare de vrajitoare. Ma refer aici la numeroasele articole aparute pe diverse blog-uri, care nu fac altceva decat sa arate cu degetul catre mizeria si poluarea din acest oras. O facem de parca aceasta problema ar fi aparut brusc peste noapte. Masinile abandonate si mancate de rugina, taierea copaciilor de pe malul Crisului, poluarea cu diversi agenti chimici a malului si al Crisului Repede, sau mormanele de gunoaie de la Ciuperca si de ce nu hartiile aruncate in plin centrul orasului, toate astea sunt probleme mai vechi. E bine ca le vedem si ca in felul nostru incercam sa-i amendam pe cei care ar trebui sa se ocupe cu inlaturarea lor. Totusi, in afara de aceste actiuni, ce anume facem concret pentru a preveni, inlatura sau a elimina odata pentru totdeauna aceste lucruri neplacute? NIMIC sau foarte putin.
E vremea sa spunem STOP si sa punem piciorul in prag. E timpul ca si noi sa facem ceva. Lansez tuturor o provocare.

Ma gandeam sa gasim o metoda prin care, am putea pune, umar de la umar, noi blogarii si sa adunam o suma X de bani, cu care sa putem sa cumparam puieti de pomi care, la primavara sa ii planta pe malul Crisului, prin parcuri sau de ce nu chiar in fata blocului sau a casei in care stam, copaci care sa ii adoptam si de ce nu sa fie botezati cu numele blogarului sau a firmei care a ajutat la achizitionarea lui. In felul acesta s-ar mai reduce poluarea si s-ar crea mai multe spatii verzi.

Sincer va spun ca nu ma pricep la partea legala, insa sunt convins ca se vor gasi printre cititori si pesoane care stiu. Pe acestea ii rog sa imi scrie la urmatorul mail: uncopacpentruoras@yahoo.com sau chiar direct pe blog.

Una din posibilele surse pentru a strange banii necesari, ar fi, colectarea maculaturii adunate de la diverse compani, maculatura care de obicei este aruncata la gunoi. Odata colectata ea poate fi vanduta, in felul acesta inpuscam doi iepuri dintr-un foc (odata reciclam hartia, in felul acesta se vor salva numerosi copaci, iar in al doi-lea rand adunam bani).

Tot la adresa de mai sus sau direct pe blog astept alte posibile solutii sau propuneri.


Nu sta cu mana in san. Fa de azi ceva pentru ca ziua de maine sa fie una mai curata. Puterea e in mana noastra. E vremea faptelor.

Mai jos am postat un posibil poster pentru campanie... astept propuneri si de ce nu adaugari la cel existent.

6 comments:

Unknown said...

idee buna, daca ne adunam mai multi sigur atragem atentie. Atragand atentie vine si mediatizarea, astfel mai marii orasului sunt oarecum fortati sa ni se alature >:) Macar isi fac si ei campanie :))

designerul said...

Nu conteaza cum, ata timp cat da rezultate.

Vaida Dan said...

cum spuneau si baietii, chiar avem sanse sa miscam ceva pe ici pe colo.

vudu said...

ma bag si eu bine inteles :D
ar fi frumos sa ne adunam cat mai multi sa dam un exemplu celorlalti asa cat de cat :)

designerul said...

Eu am lansat initiativa. Sunt convins ca si alti vor sa faca ceva pt orasul nostru si mediul inconjurator. Eu la primavara voi planta un copac, sper sa nu fie singurul.

Anonymous said...

I'm in!