Designerul

Monday, March 26, 2007

eRDeeSh ... Random Disconecting System

A sosit si momentul pe care tot incerci sa il amani, in speranta ca totul va fi mai putin dureros. E vorba de plata facturii la internet si la telefonie. Daca stiai de la inceput in ce te bagi, ai mai fi semnat nenorocitul ala de contract? Si acuma te mai intrebi ce a fost in capul tau, sau cum de au reusit sa te convinga, ce au putut spune de te-ai dus, ai stat si atunci la o coada infernala, ca vorba aia doar ele (tantiile de la contracte) aveau de lucru iar tu nu. Poate, un "prieten" te-a convins sau poate reclamele lor, sau poate, doar, in asa fel credeai ca intrii in randul celorlatzi (aia fericiti cu net acasa si cu cablu tv, pe care curg telenovelele, stirile si manelele tale preferate).
Ti-au promis viteza de nu vei putea duce...
... si asa a si fost, ai primit net la 1024 kile ma rog cand ceilalti din retea dormeau, e de inteles, dar cel putin ai net si telefonie ieftina, la doar 9 USD/luna..
La inceput, cand nu stiai ce inseamna net cu adevarat ai fost calm, insa odata cu trecerea timpului, ai gustat din fructul interzis, net adevarat la servici (aia putzinii norocoshi), 2 mega/s si nu 70k cum ai tu acasa. Ai sunat la ei (expertii), spunandu-le ca desi ai trecut pe "fibra" ai probleme cu netu. Ei (expertii), ti-au explicat ca vina nu e a lor ci a noului tau sistem pe care tocmai l-ai achizitionat, shi atunci ai inceput sa iti bagi si sa iti scoti ....

....dar nu uita cel putin e ieftin, doar 9 USD/luna. Te-ai resemnat intr-un tarziu ai vrut sa crezi ca mai rau nu poate fi ....


... si totusi, deoarece esti in tara in care s-a inventat prostia, in tara in care ori ce este posibil, mai putin o schimbare in bine, ti-ai adus aminte ca, desi totul functioneaza romaneste (adica prost), cel putin e ieftin, doar 9 USD/luna.
Acuma stai (de mai bine de 1 ora), la rand si privesti in jurul tau, la ceilalti "colegi" de suferintza si iti apare un oarecare zambet sadic. Te gandesti ca nu esti singurul care a fost .... dar cel putin, e ieftin, doar 9 USD/luna.
Mai ai doar 5 in fatza ta, o babatie, plictisita pe semne, confunda (probabil) tantia casieritza cu tantia din telenovela ei preferate, altfel cum iti explici ca sta deja de 10 minute si tot nu mai vrea sa se dezlipeasca din rand (are timp berechet, moartea e acasa pa net si se gandeste daca shi-ar taia venele cine ar veni sa o ea (pe ea, moarte)?). In clipa aia iti aduci aminte ca nu doar cu net-ul ai avut probleme ci si cu telefonia si iti vine sa ......

.... dar nu o faci, pentru ca ai ajuns in fatza tantiei casiere, care iti "zambeste" (cel putin asa interpretezi grimasa depe fatzaul ei) si iti comunica suma de plata ...vorba aia o nimica toata ca e doar, 9 USD/luna + TVA + taxa de cablu TV + ce ai mai apucat sa vorbesti la telefon (cand functiona).... dar nu uita, vorba aia, cel putin e 'EFTIN.

P.S. - Orice asemanare cu realitatea este o pura intamplare, realitatea este mult mai trista. Acest post este un pamflet si trebuie tratat ca atare. Pozele sunt cu Copy right si sunt productie proprie, ori ce utilizare fara acordul Designerului este bine venita!

No comments: