Designerul

Saturday, January 24, 2009

Apple implineste 25 de ani

Macintosh scoate pe piata primul Apple Computer pe 24 ianuarie 1984. Introduce pentru prima data interfata grafica si mouse-ul, lucruri obisnuite la calculatoarele din ziua de azi. Calculatorul a fost prezentat, de un spot publicitar care a costat enorm, la televizor, in timpul Superbowl pe data de 22 ianuarie, spotul a fost realizat de regizorul Ridley Scott.

Proiectul Macintosh a fost initiat de legendarul Maker Jef Raskin, iar computerul original avea un monitor de 9 inch, 128k de RAM, o unitate floppy interna, o tastatura si un mouse cu un singur buton. Appel a mai produs calculatore folosint interfata grafica (GUI), cum ar fi Appel Lisa, insa calculatoarele costau mult mai mult decat originalul Macintosh.
Chiar daca Microsoft a lansat sistemul de operare MS DOS in 1981, pana in 1985, la un an dupa ce Macintosh, introduce propria versiune de GUI, Microsoft Windows, cu toate astea nu se bucura de o popularitate semnificativa pana la aparitia lui Windows 3.x, in 1990.
În Marea Britanie, scriitoru de science-fiction Douglas Adams a fost primul care a cumpăra unul dintre primele Macintosh, urmatorul fiind Stephen Fry.

No comments: