Designerul

Thursday, October 2, 2008

Polihotzul romanesc...

Te apuca asa, cateodata dorinta de afaceri. Asa m-a apucat si pe mine, ca vorba aia, mai bine o afacere decat o raceala. Ma duc ca orice roman, pana in germania si aduc una bucata masina. Pana aici nimic ciudat. Problema e ca si altii s-au gandit sa aduca, asa ca nici eu nici ei de o buna bucata de vreme nu mai vindem masini. Nici o problema daca te gandesti sa pastrezi masina. Urmezi cursul normal. Stai la o coada infernala la circulati pentru numere provizori (evident cu ailalti afaceristi). Primesti dupa 4 ore numerele si fericit suni la RAR pentru inspectie. Evident ca la fel procedeaza si ceilalti, in felul acesta nu ai cum sa fi programat mai rapid de o luna de zile.
Ai programarea insa dupa un calcul scurt, realizezi ca, ai numere provizorii pe 30 de zile iar programarea ta este abia peste 50 de zile.
Matematic vorbind asta depaseste numarul legal de circulatie. Insa surprize surprize!!! RAR-ul si polictia romaneasca cunoaste un pic de matematica si ajunge la aceeas concluzie si decide ca, in felul acesta poate sa mai aduca niste lei in bugetul propriu, prelungind termenele numerelor rosii cu inca 2 luni. Smecherie e, ca de fiecare data (dupa expirarea celor 30 de zile) esti nevoit sa mai stai la o coada infernala.
Asa am facut si eu. Ma trezesc voiniceste la ora 7 ca sa fiu primul la circulatie. Surprize, nu is primul... aflu de la o tantie ca ea sta de la 6.15 (o ora imposibila pentru mobilul meu, desteptatorul nu poate fi setata la aceea ora). Stand la rand mai descopar o surpriza. E singura zi din saptamana cand polihotii incep la 8.30 si nu la ora 8.
Nu face nimica, timpul zoara cand ai o companie placuta in jurul tau... insa cand ai peste 100 de companii langa tine, parca nu mai zboara asa repede. Intre timp apuci sa ii cunosti pe afaceristii si tot odata colegii tai de suferinta. Auzi tot felul de povesti, legende si mituri. "Unu a auzit de la altu care auzise la randul lui de la altcineva ca a fost respins cu o zi inainte pe motiv ca avea acete false insa el defapt si de drept nu avea, dar a revenit si ca cica daca nu va primi, mult ravnita placutza trendi si la moda cu magicele numere voprite in rosu, atunci va apela la: primar, vice .... la uni." sau "am auzit ca cica e magari aia de la RAR. Ca cica vine unu iti baga masina intr-o cladirea si ca cica dupa un timp ti-o scoate si iti da revenire ?!?" .
Ascultandu-i in liniste te intebi daca nu cumva ai picat intr-o conspiratie bine pusa la punct de RAR, polictie si guvern.
Apuc sa intru, apuc sa iau numar, apuc sa ajung in fata polictistului rumanesc doar ca sa imi spuna ca azi nu este o zi propice pentru a-mi lua numere de rodaj. (cred ca e legat de pozitia lui Saturn care nu e in conjunctie cu Jupiter si Marte ... sau ceva de genu).
Ideea e ca maine, o sa ma trezesc probabil la 6 ca sa apuc sa intru ... poate atunci Mercur va fi in casa lui Jupiter.

No comments: