Designerul

Wednesday, February 20, 2008

NOKIA, un alt fel de sclavagism

S-a discutat mult despre venirea gigantului filandez NOKIA in Romania. Multi au vazut doar partea roza a dezvoltarii afacerii NOKIA in Romania. Insa nu multi stiu de strategia conducerii companiei finlandeze care a cerut Ministerului Muncii din Romania, modificarea legii ce reglementeaza durata medie a programului de lucru de la 48 h/saptamana la 60-70 h/saptamana. Nu sunt un geniu al matematicii, insa stiu sa folosesc un calculator de buzunar. Dupa un mic calcul, cele 48 de ore s-ar traduce in felul urmator: pentru 5 zile de lucru, avem aproximativ 9 ore si ceva. Luand o medie de 65 de ore/saptamana, conform doleantelor celor de la NOKIA, aceste 65 de ore s-ar traduce in felul urmator: la 5 zile muncite pe saptamana, ziua de lucru ar fi de 13 ore, la 6 zile muncitoare, orele muncite fiind de aprozimativ 10 ore, ba mai mult la 7 zile lucratoare, ar fi aproximativ 9 ore si ceva.
Eu nu reusesc sa pricep un singur lucru. Daca romanii sunt niste: inculti, hoti, mincinosi, violatori, lenesi, mancatori de lebede, etc. de ce companii precum NOKIA sau Mercedes, doresc sa aiba de-a face cu noi?
Raspunsul e unul simplu, pentru ca romani chiar daca sunt facuti in fel si chip, in realitate ei sunt doar fraeri si nu niste infractori. Ei accepta, de buna voie, sa fie sclavi in propria tara. Atata timp cat marile puteri isi pot devarsa gunoaiele, pot exploata acest popor castigand miliarde investind aproape nimic, vom avea in continuare asemenea investitori care "vor ajuta la dezvoltarea acestei regiuni defavorizate".

1 comment:

Anonymous said...

foaaarte tare brain tv asta :D bv bv bv :D