Designerul

Thursday, March 22, 2007

Si Designerul e om !

Incredibil dar adevarat, multi ar crede ca designerul e o specie aparte a umanitatii, o chestie care in mod ciudat si sadic sta de placere la munca (pe plantatii cum imi place mie sa ii spun) satisfacandu-si astfel dorintza nemarginita de perfectionare. Este viziunea unui anume coleg, al carui nume prefer sa nu il divulg, derpt urmare o sa ii spun pur si simplu epurasu' (prietenii stiu dece!).
In viziunea epurasului, designerii (sau tehnoredactorii) sunt la fel ca si chirurgii, si iata si explicatia lui, cu cat lucreaza mai mult cu ata se perfectioneaza mai mult, deci, dupa logica lui, el le face o favore prin faptul ca ii bombardeaza non stop cu tot felul de chesti care mai de care mai stupide.
In mod normal ar trebui ca designerul sa plateasca pentru unica sansa, pe care firma, prin angajatii sai (care muncesc cu adevarat, nu ca si el (designerul) care sta mai toata ziua in fatza monitorului de 19" si se holbeaza ca un tamp ne facand mai nimic), la o adica serviciul nu e parc de distractie, unde vii iti bei cafeaua sau pepsiul, iti citesti mail-ul si eventual iti mai si citesti mail-ul.
Designerul trebuie sa fie mereu amabil, sa zambeasca si sa se opreasca din ce (evident) nu facea si sa se ocupe de treburile cu adevarat importante pe care, epurasul le are (el este cel care trudeste cu adevarat si cel care aduce banu' in firma).
Daca cumva epurasul uita sa trimita o macheta designerului , evident el nu e de vina, deoarece el a muncit din greu a adus macheta, e in firma, mai exact in cutiutza lui de e-mail, deci e obosit. Designerul (tehnoredactorul) este evident cel vinovat pentru ne aparitia lui in ziua urmatoare. Totusi e posibil ca epurasul sa aiba un momente revelatie si una salvatoare. Suna tehnoredactorul (sau designerul), la 19.30 salvandui astfel "fundul" si ii eplica ca macheta ce trebuie sa apra e gata tot ce trebuie sa faca designerul, e sa o dactilografieze si sa o macheteze deoarce jpg-ul este de o calitat jenanta.
As fi curios sa vad unde ar fi ajuns aceasta planeta daca ar fi fost populata doar de epurashi. Ar fi fost o lume mai buna? Poate. Ar fi fost o lume mai frumoasa? Eu cred ca nu. Designerul e cel care viseaza cu ochii deschisi, e treaba lui sa o faca, ca vorba aia, epurasul o fi el inginer insa designerul ii cel care da culoare, forma si savoare lucrurilor.
Asa ca ... iubitii si pe ei, designerii, e si ei oameni si poate nu credetzi, insa nu stau de placere pe plantatii.

No comments: