Designerul

Friday, March 30, 2007

Cum se va sfarsii lumea ?

Este clar, intrebarea nu este DACA?, ci CAND? si in CE FEL? se va sfarsii lumea.
Cand? pai cand io sosi si ei sfarsitul e logic, adevarata intrebare care ar trebuii sa ne preocupe pe noi acuma ar fi, in ce fel se fa sfarsii ea.
Sunt convins ca multi dintre voi ati avut, cel putin odata un moment in viata in care, v-ati pus aceasta intrebare. Asa ca cel mai simpu ar fi sa le luam in ordine.
Prima posibilitare ar fi topirea calotelor polare, in asa fel intreaga planeta ar fi inecata in ape. E clar, cine nu stie sa inoate, sau nu e ruda cu Moise a cam sfeclito si chiar daca scapa de primul val moare de rau de mare.
A doua posibilitate ar fi ciognirea cu un meteorit. Cercetatorii de la NASA au descoperit de curand un meteorit de o marime destul de frumusica care are sanse destul de serioase sa aiba un "rendez - vu" cu terra cam prin anul 2036. Ori cum o iei, de data asta nu prea ai unde sa fugi. Si totusi ... Stim ca, deobicei meteoritii pica in SUA, am vazut-o de atatea ori in filme. Asa ca noi, romanii, nu va trebui sa ne face prea multe griji, asta in prima faza, deoarece dupa impact (presupunand ca Bruce Willis a dat chix cu salvarea lumii), nori densi de praf vor acoperii in cateva zile cerul pe intreg globul. Incetul cu incetul vegetatia va disparea iar noi, din cauza lipsei soarelui ne vom kk de frig ... ok cred ca ati prins ideea. Concluzia e ca vom crapa si de data asta.
Bun sa trecem mai departe. Urmatoarea posibilitate ar fi disparitia stratului de ozon. Naspa, planeta moare din cauza radiatiilor. Arsuri pe tot corpul etc... nu e cazul sa intru in amanunte.
Next. Soarele explodeaza. De asta nici macar el, Bruce Willis, nu ne mai poate salva.
Bun, deci pana acuma avem asa, topirea polilor, meteorit, ozon, soare, bine ar mai fi glaciatiunea, (in cazul asta mai poate scapa cite unu', altu', am vazut eu in desenele alea).
O alta posibilitate, mult mai reala asputea eu spun ar fi, autodistrugerea. Un al 3-lea razboi mondial. Un razboi nuclear mai exact.
I-a sa vedem, deci in principiu avem asa: China, Rusia, India, Pakistanul, Israelul, Franta, Marea Britanie si SUA (ar mai si Iranul care vrea sa se inarmeze insa el nu prea mai conteaza).
Presupunand ca intr-o buna zi SUA se hoareste sa elimine China (fara nici un motiv anume, doar pentru ca poate, ok?), lanseaza una din rachete nucleare. China raspunde. India intervine si lanseaza catre Pakistan, Pakistanul catre India...Franta, Rusia etc, pana cand pe cer o sa avem mai multe rachete decat ciori. Si in acest caz rezultatul e acelas, urmeaza o iarna nucleara ingheata totul, vegetatia moare si odata cu ea si noi.
Oare chiar asta ne e sfarsitul?
Oare chiar nu avem scapare?
A meritat sa evoluam?
Cred ca e un ciclu absolut nomal al vietii. Ori ce inceput are si un sfarsit, caci numai asa viata poate sa inceapa din nou.
P.S. - asta nu inseamna ca trebuie sa grabim sfarsitul, mai sunt atatea lucruri bune pe pamant de care trebuie sa ne bucuram.

1 comment:

Unknown said...

ce e cu asa subiecte morbide??!!