Designerul

Friday, December 12, 2008

Taxa auto ...

2012 Oradea (in viitor) - La inceput a fost Tariceanu cu trimplarea taxei pe urma a venit guvernul PSD+PC + PD-L ... lucrurile pareau ca iau o intorsatura buna insa din pacate nu a fost asa. Nu numai ca au triplat taxa au inzecit-o. Oameni s-au agitat si au incercat sa rastoarne noul guvern (pana la cina ca pe urma le-a fost foame si au plecat acasa). Guvernul a invins. Cei de la putere au devenit si mai bogati, iar majoritatea a devinit si mai saraca. Toti sperau ca va fi mai bine insa nu a fost asa. Poporul a fost prostit cu televizorul (Dansez pentru tine, Nora pentru soacra, In gura presei, etc) in felul acesta "alesii" au furat tot ce s-a mai putut fura (pubela din holul parlamentului, snurul de la dispozitivul de tras apa de la toaleta, suruburile cu care erau prinse scaunele, cu scaune cu tot din senat, etc).
Acum e prea tarziu. Criza a atins cote de neimaginat. Intr-un fel a fost mai bine asa, chiar dac ala inceput nu am realizat acest lucru. Cu timpul am devenit o societate ecologista, ne mai avand bani pentru taxe si benzina. In urma cu aproape 3 an,i nimeni nu si-a mai permis sa cumpere o masina sau alt mijloc de transport, iar cele deja existente incetul cu incetul au fost abandonate. Iata si ultima masina fabricata in Romania. Are o valoare inestimabila.

Nu va imaginati ca asa a ajuns datorita vechimii. Nu, ea asa fost fabricata . Dupa ce s-au facut restructurari la Colibasi (uzina DACIA de la Pitesti), singurul si ultimul angajat care a fabricat ultima DACIE a fost chiar directorul uzinei. Si cum acesta nu avea mai nimic de-a face cu industria auto si in incercarea lui disperata de a reduce costurile de fabricatie ca sa isi poata aloca un bonus salarial, asa a resit el sa fabrice ultimul model Dacaia.
Nu stiu unde se va ajunge, dar oricum nu mai conteaza. In Romania mai suntem doar noi, parlamentarii, totii ceilalti au decedat ba din cauza bolilor, ba din cauza foamei.

No comments: